Ervaar jij aanhoudende klachten zoals pijn, spanning of vermoeidheid zonder dat een duidelijke fysieke oorzaak is gevonden? Of ben jij een (zorg)professional die mensen verder wil helpen door een bredere kijk op gezondheid en herstel? Het Kennisplatform De Pijn Voorbij van Stichting Emovere biedt betrouwbare informatie, een online test, ervaringsverhalen, praktische tips voor herstel, boeken, podcasts, video’s, en wetenschappelijke achtergronden.
Scroll Down Button
Het Kennisplatform De Pijn Voorbij van Stichting Emovere is speciaal gemaakt voor twee doelgroepen:
Mensen met aanhoudende pijn of andere klachten, zoals fibromyalgie, migraine, prikkelbare darm syndroom, whiplash, RSI, CVS, tinnitus, chronische pijn, SOLK of ALK
(Zorg)professionals die mensen met dergelijke klachten meer kennis en ervaring willen aanreiken voor herstel, en/of hen op een andere, integrale manier willen begeleiden.
Voor mensen met aanhoudende (pijn)klachten
Wanneer je te maken hebt met langdurige klachten, kan het soms voelen alsof je vastloopt. Er is veel informatie te vinden, maar waar en hoe begin je? Het Kennisplatform De Pijn Voorbij biedt je een overzichtelijke en betrouwbare plek waar je je in alle rust kunt verdiepen in wat mogelijk is.
Je vindt hier een schat aan informatie die je kan helpen om meer inzicht te krijgen in je klachten, te ontdekken of het gedachtegoed op jouw klachten van toepassing is én over meer mogelijkheden voor herstel. Niet één kant-en-klare oplossing, maar uitleg en mogelijkheden die jou kunnen ondersteunen en vertrouwen geven in je eigen proces. Want iedereen bewandelt zijn of haar eigen pad. Het platform biedt bijvoorbeeld:
Een online test met toelichting
Ervaringsverhalen van herstel van uiteenlopende klachten
Praktische tips voor herstel om mee te beginnen
Boeken, podcasts, documentaires en video’s om je kennis verder te verdiepen
Voor (zorg)professionals die mensen verder willen helpen
Als (zorg)professional kan het heel frustrerend en machteloos voelen wanneer mensen met aanhoudende pijn of klachten (weer) bij je komen. Je wilt hen graag verder helpen, maar na uitsluiting van fysieke oorzaken… hoe dan? Heb je het gevoel dat je hiervoor kennis en handelingsperspectief mist? Het gedachtegoed dat Stichting Emovere aanreikt is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, talrijke ervaringsverhalen van mensen die herstelden, en kennis van professionals die dit al succesvol toepassen in de praktijk. Helaas wordt deze kennis en ervaring (nog) niet aangeboden in de reguliere opleidingen tot arts, fysiotherapeut of psycholoog.
Wil jij meer leren over de Mind Body benadering en mensen meer kennis en ervaring aan kunnen reiken voor herstel? Het platform biedt bijvoorbeeld:
Uitleg over het oorzakelijk model
Behandeladvies met 4 stappen en basisvoorwaarden
Wetenschappelijke onderzoeksreferenties
Ervaringsverhalen, Boeken, podcasts, documentaires en video’s om je kennis verder te verdiepen
Daarnaast weten we uit ervaring dat het heel helpend kan zijn om je patiënten/cliënten te wijzen op dit kennisplatform, zodat ze zelf aan de slag kunnen en hun bewustzijn kunnen vergroten over het Mind Body gedachtegoed, door bijvoorbeeld een aantal ervaringsverhalen te lezen of te beluisteren via de podcast, (samen) de test te maken, een filmpje of boek te bekijken, of de eLearning op Therapieland te volgen.
De succesvolle Theatertour “Gevoel doet ertoe” die eerder vanuit Stichting Emovere werd georganiseerd, is doorontwikkeld en gaat zelfstandig verder met een…