0 +

Vrienden van Stichting Emovere die helpen echte verandering mogelijk te maken.

0 +

Volgers op social media en een nog veel groter bereik via onze Vrienden en Partners.

0 +

Vrijwilligers die bijdragen aan de realisatie van de beweging.

0 +

Ervaringsverhalen over herstel – om te lezen, luisteren of bekijken.

Word kosteloos Vriend van Emovere

Help mee om verandering mogelijk te maken!

Stichting Emovere zet zich ervoor in om het belang van de verbinding tussen lichaam, geest, gevoel en emoties en een bredere kijk op gezondheid en welzijn voor het voetlicht te brengen. Om de vele mensen met onbegrepen aanhoudende (pijn)klachten meer perspectief te bieden op herstel, én om impact en cultuurverandering te creëren in gezondheidszorg en maatschappij. Om dit te kunnen realiseren, is het van groot belang om zichtbaar te maken dat dit gedachtegoed door vele mensen vanuit allerlei domeinen en lagen van onze samenleving wordt gedragen.

Jouw steun is onmisbaar.

Word kosteloos Vriend van Emovere en draag bij aan meer bewustwording en mogelijkheden voor het herstellen en voorkomen van langdurig aanhoudende (pijn)klachten en het belang van een integrale blik op gezondheid en welzijn. Samen maken we het verschil!

Lijst van Vrienden die Stichting Emovere ondersteunen

Sluit je aan bij onze 2250+ vrienden!

Help de beweging met een donatie

We zijn blij met elk bedrag, hoe klein ook, eenmalig of jaarlijks.

Hoe vaak wil je doneren?
Eenmalig
Jaarlijks
Edit Template
Edit Template

Je kunt je donatie ook overmaken op:
Rabobank rekeningnummer
NL67 RABO 0358 6214 29
ten name van Stichting Emovere.

Stichting Emovere groeit, in aantallen Vrienden, volgers op social media en vrijwilligers, in bekendheid én in impact op vele mensen. De afgelopen jaren is er door een steeds groter aantal vrijwilligers enorm veel werk verzet. In onze Jaarverslagen kun je hier meer over lezen.

Wij willen onze activiteiten graag continueren en uitbreiden, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken.

Donaties zijn voor de Stichting een belangrijke bron van inkomsten om te kunnen blijven inspireren, verdiepen en verbinden. Steun ons daarom met een (eenmalige) gift: samen bouwen en groeien we verder!

ANBI
Stichting Emovere is een ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat betekent dat je gift onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar is. Voor meer informatie, kijk bij de Belastingdienst.

Verantwoording
Met het ANBI kwaliteitszegel kun je er bovendien op vertrouwen dat de Stichting verantwoord met je gift zal omgaan. Stichting Emovere verplicht zich elk jaar een transparante jaarrekening op te maken waarin ook giften zullen worden vermeld. Deze vind je voor 1 juli van elk jaar op onze website.

Word vrijwilliger

Wil jij je ook actief inzetten en meehelpen verder te bouwen aan Stichting Emovere en het verder verspreiden van het gedachtegoed? Er is veel te doen, we kunnen ook jouw hulp goed gebruiken! De werkzaamheden zijn divers en de tijd die we vragen varieert van een paar uur per jaar tot enkele uren per week.

Draag jij Stichting Emovere een warm hart toe omdat het je heeft geholpen te herstellen van aanhoudende klachten? Of iemand in jouw omgeving? En zou je graag iets willen terugdoen?

Of ben je een warm pleitbezorger van de Mind Body benadering en wil je graag bijdragen aan een paradigma shift?

Dan is nu je kans om dat concreet om te zetten in actie!

Social media communicatietalent

Voel jij je helemaal thuis in de wereld van LinkedIn, Facebook en Instagram en wil je bijdragen aan het verspreiden van ons gedachtegoed? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken een gedreven en creatief Social Media-lid om ons team te versterken. Samen met onze huidige leden en communicatiemanager, zul jij informatieve content creëren, delen, onze events onder de aandacht brengen en onze community beantwoorden & helpen vergroten. De tijdsinvestering bedraagt ca. 2 uur per week, waarin je nauw samenwerkt met je directe teamgenoten.

Webmaster

Voor onze websites www.stichtingemovere.nl en www.depijnvoorbij.nl zoeken wij iemand die ervaring heeft met WordPress en het leuk vindt om de website up-to-date te houden en te verbeteren met interessante content en aankondiging van nieuwe events. De werkzaamheden kunnen variëren van maandelijks enkele uurtjes, of meer, wanneer je het ook leuk vindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe pagina’s en verbetering van vindbaarheid (SEO) van onze sites!

Nieuwsbrief Redacteur (via Mailchimp)

Stichting Emovere heeft inmiddels ruim 2250+ Vrienden die graag op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de stichting en het gedachtegoed. Vind jij het leuk om stukjes te verzamelen en de Nieuwsbrief professioneel vorm te geven in een mooi design middels het programma MailChimp? Dan zijn we op zoek naar jou! Er worden 4-6 Nieuwsbrieven per jaar verstuurd en daarnaast enkele korte Newsflashes.

Financieel-administrator

Voor ons groeiende administratieve proces zoeken wij mensen die ervaring hebben met boekhouding of jaarrekeningwerk, en als het even kan ook de techniek erachter. De werkzaamheden kunnen variëren, van maandelijks enkele uurtjes, of de kwartaalaangifte doen, tot eens per jaar ondersteuning bij het jaarrekening werk.

Draag bij met andere rol

Heb je een andere vaardigheid en idee hoe je zou willen bijdragen? Laat het ons weten! Geef daarbij aan wat je zou willen doen en waar je talenten en ervaring liggen. We horen graag van je!

Wat levert het jou op? 

Enkele quotes van vrijwilligers:

“Door mijn werk voor Emovere heb ik zelf nog meer bijgeleerd, je zit toch soort van vooraan”

“Ik vind het zo fijn om andere mensen te kunnen helpen en Nederland een beetje mooier te maken”

“Als ervaringsdeskundige groei ik in mijn vertrouwen dat mijn verhaal van betekenis is”

Deel jouw ervaringsverhaal

Heb je zelf aanhoudende pijn of klachten gehad en ben je hiervan hersteld? Wil jij je persoonlijke verhaal vertellen over jouw reis naar herstel, zodat anderen zich hierdoor gesteund voelen? Neem dan contact met ons op, of mail ons je verhaal.

We verzamelen deze verhalen op ons kennisplatform ‘De pijn voorbij’, onder het kopje ‘Ervaringsverhalen’ en in onze Mind Body Talks Podcast op Spotify. Ook kun je je verhaal vertellen in één van onze online Vragenuurtjes.

Het delen van pure, authentieke en waargebeurde ervaringsverhalen is enorm waardevol! Zowel voor mensen die worstelen met langdurige pijn of klachten, als voor onderzoekers en (zorg)professionals.

De verhalen geven mensen (h)erkenning, steun en hoop, en inspireert hen om zelf ook op zoek te gaan naar hun eigen weg naar herstel. Daarnaast wil Stichting Emovere met deze verhalen aan een breed publiek laten zien dat een oplossing voor aanhoudende (pijn)klachten vaker mogelijk is dan gedacht als je anders kijkt en doet.

Milou

37 jaar, orthopedagoog en leerkracht

“Alle dagelijkse bezigheden werden een helse uitdaging.​”

Door een niet eens zo’n hele heftige val van mijn fiets in 2017 kreeg ik een hersenschudding en daar herstelde ik niet meer van. Ik had altijd (hoofd)pijn, was extreem snel overprikkeld en voelde me vaak uitgeput. Alle dagelijkse, vanzelfsprekende bezigheden werden een helse uitdaging. Werken ging sowieso niet meer, maar ik kon ook mijn kinderen van toen 2 en 4 jaar oud, tot ontzetting van mezelf, niet meer om mij heen verdragen. Ze gingen meer naar de opvang, opa’s en oma’s werden ingeschakeld en mijn man deed het hele huishouden in zijn eentje. Toch bleven mijn dagen slopend.

Jaap

62 jaar, therapeut en outdoor coach​

“In die tijd was het niet aan de orde dat fysieke klachten ook een psychische oorzaak zouden kunnen hebben.”

Vanuit mijn vroege jeugd ondervond ik jarenlang onduidelijke lichamelijke klachten zoals maag- en hoofdpijn en had ik last van een lichte vorm van depressiviteit. Ook bleef ik tot aan mijn veertiende in mijn bed plassen.

De fysieke pijnen die ik vanaf mijn twintigste had uitten zich voornamelijk in mijn onderrug of in mijn heupen. De ene keer links, de andere keer rechts. Het ging hier om zware pijnen die 24 uur per dag aanhielden. Jaar in jaar uit. Als de pijn een keer niet aanwezig was voelde mijn hoofd als één grote wattenbol. Depressieve gevoelens kwamen door deze situatie steeds meer op de voorgrond.

Jeanet

51 jaar,
marketingmedewerker

“Ik ben beter!”

In augustus 2020 kreeg ik corona met ernstige symptomen, waaronder een dubbele longontsteking en hevige spierpijn. Na acht weken leek ik hersteld, maar inspanning bleef me uitputten.

Een jaar later verwees de huisarts me naar een revalidatiearts die HIIT-trainingen aanbeveelde. Dit verergerde mijn klachten, waardoor ik volledig uitgeput raakte en in de ziektewet belandde. Therapieën en behandelingen hielpen langzaam, maar de echte doorbraak kwam toen ik de body-mind-visie omarmde. Door dagelijks te schrijven over stressmomenten, kon ik onderdrukte emoties verwerken. Hierdoor voelde mijn zenuwstelsel zich veiliger en namen mijn klachten af.

Op de hoogte blijven? Dat kan!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 4-6 keer per jaar een update.

Aanmelding succesvol! Er is iets verkeerd gegaan, probeer het nog een keer!